Bitkiler nasıl büyüdüklerini merak ettiğinizde etkileyicidir. Toprak üstünde 350 bin’den fazla bitki çeşidi mevcuttur.
Bitkiler çiçekleri, ağaçları, çalıları, otları, yosunları, asmaları, deniz yosunları içerir. Bunların birçok ortak yanı vardır. Hayatta kalmak için doğaya ve diğer canlıların içeriklerine bağlıdırlar. Yaşamak için gün ışığına , suya, havaya, arılara ve böceklere, toprağa, hayvanlara ve ateşe ihtiyaç duyarlar.
Bitkilerin nasıl büyüdüğü sorusuna cevap vermek için, yayılmalarına bakmalısınız. Bazı bitkiler hem erkek hem de dişi organlara sahiptir, bazıları değildir, ama hepsi de döllenme ve tozlaşma için rüzgara, havaya, hayvanlara, arılara ve böceklere bağlıdırlar. Diğerleri tohumlar ve yumrular gönderirler veya çiçek soğanı, maceracı goncalar gönderirler ve bunlar toprakta yeni yerlere yeni bitkileri taşırlar. Insanlar da bitkileri aşılayarak çapraz türleme ve eski bitkilerin yeniden büyümesi konusunda yardımcı olurlar.
Tohum toprağa düşer ve tohum kabuğu filizlenme için kök ve kök saçakları tarafından yeterince açılıncaya kadar nemle yumuşamaya başlar, ve bitkinin tepesi ısı ve ışığa doğru büyümeye başlar. Bu tohumlanan bitkidir. Kökler daha fazla nem bulabilmek için aşağıya doğru, tepe kısmı da besin ve enerji bulabilmek için yukarıya doğru büyür.Bitki yetiştirirken size yardımcı ürünlerle işinizi kolaylastırmak için web sitemizi incelemenizi tavsiye ediyoruz