Nantes havuç tohumları yapı olarak küçüktür ve tohum rengi kahverengi tonlarındadır.
Toprak Hazırlığı: Nantes havuç yetiştiriciliğinde toprak hazırlığı oldukça önemlidir. Toprağın durumu nantes havuçtan alınacak verimi çok etkilemektedir. Nantes havuç tohumlarının küçük oluşu, geç çimlenmesi gibi özellikleri nedeniyle toprak inceltilerek tohumun toprakla temasının tam olması sağlanmalıdır. Ağı killi topraklardan toprak zararlılarınca bulaşık topraklardan özellikle de nematod ve tel kurdu bulaşık topraklardan mutlaka kaçınılmalıdır. Böyle topraklarda nantes havuç üretimi son derece yanlış olur.
Ekimi: Nantes havuç tohumu ekimini ilkbaharın son aylarında yapmamız gerekmektedir. Ekimi sıraya ekim usulüyle yapılır ve ekim mibzer ile olur.
Sulama: Nantes havuç yetiştiriciliğinde her çapadan sonra yağış durumuna göre sulama yapılmalıdır ki nantes havuç sebzesi suyu sevdiğinden iyi bir gelişim gösterebilsin. Suyun devamlı aynı düzeyde olmasında oldukça yarar vardır.
Gübreleme: Nantes havuç yetiştiriciliğinde 8 ila 10 kg saf azot , 8 ila 9 kg fosfor , 12 ila 16 kg arasında potasyum ihtiyacı vardır.
Nantes havuç tarımında hasad ekimden 3 ay sonra yapılır bu zamana kadar nantes havuç hasad olgunluğuna ulaşır. Nantes havuçta verim olarak 3 ila 5 ton ürün alınabilmektedir.